In het landschappelijk gebied, naast het openluchtmuseum ‘Ellert en Brammert’, is een onderzoek gedaan naar een mogelijkheid van inpassing van een aantal villa’s.
Het gebied wordt ontsloten middels een oprijlaan, in samenhang met de plek en in eigen beheer van de bewoners van de villa’s. De bebouwingsstructuur en de landschappelijke structuur van het openluchtmuseum zijn doorgezet in de nieuw aan te leggen parkachtige omgeving, waar de bebouwing opgenomen wordt in het landschap m.b.t. uitstraling en materialisering, en waar het achterliggende bosgebied wordt doorgezet.
De villa’s zijn achter in het gebied geplaatst, om vanaf de openbare weg het landschap optimaal te beleven en vanuit de bewoners, om zo weinig mogelijk verkeersoverlast te ervaren.
Het oplopende maaiveld zorgt niet alleen voor een versterking van de uitgestrektheid van het landschappelijke gebied, maar zorgt tevens voor een scheiding tussen het openbare park en de privé tuinen van de bewoners. Vanuit het gezamenlijke binnen-erf van de villa’s is een directe relatie gelegd met het achterliggende bosrijke gebied.
(Stedenbouwkundig ontwerper bij Bügel-Hajema)